Malzemeler:
1 hindi butu
1,5 tatlı
kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay bardağı
zeytinyağı
½ tatlı kaşığı
tuz ve karabiber
İlave olarak
4-5 tane karabiber
1 tatlı kaşığı
kekik
1,5 çay
bardağı süt
Hazırlanması:
Hindi butunu kasabınıza
4-5 parçaya böldürün. Hindinin iç yağlarını ve kalın derisini temizleyip
atın. Tüm deriyi sıyırmayın. Güzelce
yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
Yayvan bir borcamda
tuz hariç diğer sos malzemelerini iyice karıştırın. Hindi parçalarını hazırlanan
sosun içerisine yerleştirin. Etleri çevirerek tamamen sosa bulayın. Borcam kabın
ağzını strech filmle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün hindiyi
dolaptan çıkarın. Oda sıcaklığına gelene kadar yaklaşık yarım saat bekletin, düdüklü
tencereye sosuyla birlikte tamamen aktarın. Üzerine tuzu serpin, karıştırın.
Yüksek ateşe alın. Düdüklüden buhar çıkışı başlayınca en kısık ateşte yaklaşık
1,5 saat pişirin. Düdüklü soğuyunca kapağını açın. Etleri servis tabağına alın.
Ayrı bir
yayvan tencerede tepeleme dolu 1 tatlı kaşığı unu 1 tatlı kaşığı tereyağı ile hafifçe
kavurun. Düdüklüdeki sosu süzerek tencereye aktarın. Hafif kalınlaşana kadar
yüksek ateşte pişirin. Servis esnasında etlerin üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder