12 Şubat 2018 Pazartesi

Filiz’in Elmalı Kurabiyesi

Malzemeler:

200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı süt
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Malzemesi:

2-3 adet büyük elma
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı elde iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanması:

Öncelikle iç malzemesini hazırlayın. Elmalar rendenin iri tarafıyla rendelenir. Üzerine toz şeker ilave edilir. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Yıkanıp kurulanmış üzüm, ceviz ve tarçın ilave edilip karıştırılır. Ayrı bir kaseye alınarak soğutulur.

Fırını 180C alt üst ayarında ısıtmaya başlayın. Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine bütün malzemeleri koyup meşhur kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamur strec filme sarılıp buzdolabında 30 dakika dinlendirilir. Biraz unladığımız tezgahta üzerine yağlı kağıt koyduğumuz hamurumuz 3-4 milim kalınlığında açılır. Yuvarlak kalıpla kesilip ortalarına 1 tatlı kaşığı dolusu soğumuş olan iç harcımızdan konulur. Üzerine aparat yardımıyla şekil verdiğimiz ikinci kat konulup kenarlarından bastırılarak kapatılır. Tepsiye pişirme kağıdı serilir. Hazırlanan kurabiyeler aralıklı olarak dizilir. Üzeri pembe olacak şekilde 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkınca hemen tepsiden alınarak tel üzerinde soğutulur. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder