Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı süt
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
2-3 adet büyük elma
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru
üzüm
1 çay bardağı elde iri kıyılmış
ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanması:
Öncelikle iç malzemesini hazırlayın.
Elmalar rendenin iri tarafıyla rendelenir. Üzerine toz şeker ilave edilir.
Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Yıkanıp kurulanmış üzüm, ceviz ve tarçın ilave
edilip karıştırılır. Ayrı bir kaseye alınarak soğutulur.
Fırını 180C alt üst ayarında
ısıtmaya başlayın. Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine bütün malzemeleri
koyup meşhur kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamur strec filme sarılıp
buzdolabında 30 dakika dinlendirilir. Biraz unladığımız tezgahta üzerine yağlı
kağıt koyduğumuz hamurumuz 3-4 milim kalınlığında açılır. Yuvarlak kalıpla kesilip
ortalarına 1 tatlı kaşığı dolusu soğumuş olan iç harcımızdan konulur. Üzerine
aparat yardımıyla şekil verdiğimiz ikinci kat konulup kenarlarından
bastırılarak kapatılır. Tepsiye pişirme kağıdı serilir. Hazırlanan kurabiyeler aralıklı
olarak dizilir. Üzeri pembe olacak şekilde 20-25 dakika pişirilir. Fırından
çıkınca hemen tepsiden alınarak tel üzerinde soğutulur. Servis yaparken üzerine
pudra şekeri serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder