Malzemeler:
4 yumurta
sarısı
1 yumurta akı
200 gr
tereyağı
3 Türk kahve
fincanı şeker
1 portakal
kabuğu rendesi
5 damla limon
suyu
1/2 kabartma
tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı
elde iri kıyılmış ceviz
Hazırlanması:
Fırını 180C alt üst ayarında
ısıtmaya başlayın. Oda sıcaklığında tereyağı ile şekeri özleşene kadar çırpın.
Yumurta sarılarını teker teker ilave edip karışıma yedirin. Kabartma tozu,
portakal kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin. Kontrollü olarak unu
ekleyin. Hamur orta sertlikte olacak şekilde ununu ayarlayın.
Tepsiye pişirme kağıdı serin.
Hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Önce yumurta
akına sonra iri kıyılmış cevize batırın. Tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzeri pembe
olacak şekilde pişirin. Fırından çıkarınca hemen tepsiden alıp tel üzerinde
soğutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder