12 Şubat 2018 Pazartesi

Ümit Hanım’ın Kurabiyesi



Malzemeler:

4 yumurta sarısı
1 yumurta akı
200 gr tereyağı
3 Türk kahve fincanı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
5 damla limon suyu
1/2 kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı elde iri kıyılmış ceviz

 Hazırlanması:

Fırını 180C alt üst ayarında ısıtmaya başlayın. Oda sıcaklığında tereyağı ile şekeri özleşene kadar çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ilave edip karışıma yedirin. Kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin. Kontrollü olarak unu ekleyin. Hamur orta sertlikte olacak şekilde ununu ayarlayın.
Tepsiye pişirme kağıdı serin. Hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra iri kıyılmış cevize batırın. Tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzeri pembe olacak şekilde pişirin. Fırından çıkarınca hemen tepsiden alıp tel üzerinde soğutun.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder