12 Şubat 2018 Pazartesi

Serap Koçak’ın Kuru Meyveli Kurabiyesi


Malzemeler:

250 gram tereyağı
2 yumurta (1 yumurta akı ayırılacak)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı elde iri kıyılmış ceviz

İç Malzemesi:

5 adet kuru incir
1 avuç çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı toz şeker
1 elma rendesi
5 adet kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanması:

Öncelikle iç malzemesini hazırlayın. İncir ve kayısılar iyice yıkanıp kurulanarak küp küp doğranır. Tavaya alınır. Elma rendesi ve toz şeker ilave edilir. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine yıkanıp kurulanmış üzüm eklenir. Tarçın serpilip karıştırılır. Ayrı bir kaseye alınarak soğutulur.

Fırını 180 C alt üst ayarında ısıtmaya başlayın. Oda sıcaklığında tereyağı ile pudra şekerini özleşene kadar çırpın. 1 tam yumurta ve 1 yumurta akını ilave edip karışıma yedirin. Sıvı yağı ilave edin. Soğumuş olan iç karışımı ekleyip karıştırın. Kabartma tozu, nişasta ve kontrollü olarak unu ekleyin. Hamur orta sertlikte olacak şekilde ununu ayarlayın.


Tepsiye pişirme kağıdı serin. Hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra iri kıyılmış cevize batırın. Tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzeri pembe olacak şekilde pişirin. Fırından çıkarınca hemen tepsiden alıp tel üzerinde soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder