12 Şubat 2018 Pazartesi

Ümit Hanım’ın Patatesli Çöreği

Malzemeler:

6 orta boy patates
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri doğranmış beyaz peynir
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dereotu
Tuz (Peynirin tuz oranına göre miktarını ayarlayın)
Üzerine susam
Kalıbı yağlamak için 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

 Hazırlanması:

Patatesleri soyun. Düdüklü tencerede az suda 1 çay kaşığı tuz ilave ederek 10 dakika haşlayın. Soğuyunca küp küp doğrayın.

Fırını 180C alt üst ayarında ısıtmaya başlayın. Yağ, yoğurt ve yumurtayı balonlu tel ile karıştırın. Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip özleşene kadar karıştırın. Peynir, maydanoz, dereotu ve patatesleri de ekleyip karıştırın. Büyük boy kare borcamın tabanını ve kenarlarını yumuşak tereyağı ile yağlayın. Hamuru yerleştirip üzerini spatula ile düzeltin ve hemen fırına verin.
Teflon tavada bol miktarda susamı hafif rengi değişene kadar kavurun. Fırının kapağını açıp hamurun üzerine eşit aralıklarla serpin. Tekrar fırının kapağını kapatın. Üzeri iyice kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder