6 orta boy
patates
3 yumurta
1 su bardağı
yoğurt
1,5 su bardağı
un
½ su bardağı
sıvı yağ
1 paket kabartma
tozu
1 çay bardağı
iri doğranmış beyaz peynir
Yarım bağ
maydanoz
Yarım bağ
dereotu
Tuz (Peynirin
tuz oranına göre miktarını ayarlayın)
Üzerine susam
Kalıbı
yağlamak için 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Hazırlanması:
Patatesleri soyun. Düdüklü
tencerede az suda 1 çay kaşığı tuz ilave ederek 10 dakika haşlayın. Soğuyunca
küp küp doğrayın.
Fırını 180C alt üst ayarında
ısıtmaya başlayın. Yağ, yoğurt ve yumurtayı balonlu tel ile karıştırın. Un, tuz
ve kabartma tozunu ekleyip özleşene kadar karıştırın. Peynir, maydanoz, dereotu
ve patatesleri de ekleyip karıştırın. Büyük boy kare borcamın tabanını ve kenarlarını
yumuşak tereyağı ile yağlayın. Hamuru yerleştirip üzerini spatula ile düzeltin
ve hemen fırına verin.
Teflon tavada bol miktarda susamı
hafif rengi değişene kadar kavurun. Fırının kapağını açıp hamurun üzerine eşit
aralıklarla serpin. Tekrar fırının kapağını kapatın. Üzeri iyice kızarana kadar
pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder