Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
1.5 su bardağı un
1 çay bardağı elde iri kıyılmış
ceviz
Fırını 160 C alt üst ayarında
ısıtmaya başlayın.
Yumurta ve şekeri beyazlaşana
kadar çırpın. Sıvı yağ, portakal suyu, portakal rendesini ilave edip çırpın.
Vanilya, kabartma tozu ve unu tel
süzgeçten eleyerek karışıma ilave edin. Spatula ile karıştırın. Hamur kek
hamuru gibi akışkan olmayacak. Biraz katı olacak. Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen borcama hamuru
yerleştirin. Üzerine cevizleri serpin. Yaklaşık 1 saat pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder