12 Şubat 2018 Pazartesi

Belma’nin Şipşak Keki


Malzemeler:

2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
3 su bardağı un
2-3 yemek kaşığı çikolata parçaları
2- 3 yemek kaşığı kakao

Hazırlanması:

Fırını 175 C alt üst ayarında ısıtmaya başlayın.
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpın. Vanilya, kabartma tozu ve unu tel süzgeçten eleyerek karışıma ilave edin. Spatula ile karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımın yarısını boşaltın. Çikolata parçalarını arasına serpiştirin.  Kalan karışıma kakaoyu eleyerek ekleyin. Kalıbın üstüne kakaolu karışımı döküp kalıbı tezgaha vurarak kekin yerleşmesini sağlayın. Fırının orta gözüne yerleştirin. İlk yarım saat fırının kapağını hiç açmayın. Daha sonra kürdan testiyle kekin içinin piştiğine emin olun.
Servis yaparken üzerine pudra şekeri eleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder