1 su bardağı irmik
175 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
½ su bardağı su
100 gram çam fıstık
Hazırlanması:
Altı çift kat kalın bir çelik
tencereye yağı, irmiği ve fıstığı alın. Düşük ateşte karıştırarak kavurun. Altın
sarısı bir renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kıvamı geldiğinde tereyağının
köpürmesi gerekmektedir.
Bu aşamada şeker, süt ve suyu
ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Sürenin sonunda tencerenin
kapağını kapatarak 15 dakika demlendirin.
Servis Önerisi:
Orta boy çorba kasesini suyla
ıslatıp içine ince bir kat helva yerleştirin. Ortasına 1 top vanilyalı dondurma
koyup kasenin üstünü helva ile kaplayın. Servis tabağına ters çevirin. Üzerine toz antep fıstığı serpin. Bekletmeden servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder