6 Mart 2018 Salı

Betül’ün İrmik Helvası



Malzemeler:

1 su bardağı irmik
175 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
½  su bardağı su
100 gram çam fıstık

Hazırlanması:

Altı çift kat kalın bir çelik tencereye yağı, irmiği ve fıstığı alın. Düşük ateşte karıştırarak kavurun. Altın sarısı bir renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kıvamı geldiğinde tereyağının köpürmesi gerekmektedir.
Bu aşamada şeker, süt ve suyu ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Sürenin sonunda tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika demlendirin.

Servis Önerisi:

Orta boy çorba kasesini suyla ıslatıp içine ince bir kat helva yerleştirin. Ortasına 1 top vanilyalı dondurma koyup kasenin üstünü helva ile kaplayın. Servis tabağına ters çevirin. Üzerine toz antep fıstığı serpin. Bekletmeden servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder