17 Ocak 2018 Çarşamba

Acılı ezme


Malzemeler:

1 çay bardağı zeytinyağı
5 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
5 diş sarımsak (ben koymadım)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
Tuz

Hazırlanması:


1 çay bardağı zeytin yağını tavada ısıtın. 5 yemek kaşığı tatlı biber salçası ve 2 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip birkaç dakika kavurun. Ocaktan almadan kısa bir süre önce ezilmiş 5 diş sarımsağı da ilave ederek karıştırın. Ocaktan alın. Karışıma 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz, 3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi, 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1’er çay kaşığı kekik, nane ve tuz ekleyin. Kaşık yardımıyla ezerek karıştırdıktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın. Buzdolabında 15 gün taze kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder