Malzemeler:
2 adet olgun avokado
Yarım
limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
¼ kırmızı soğan
1 kavanoz (200 gram) doğranmış domates veya mevsiminde 1 adet büyük domates
1
tepeleme çay kaşığı dolusu kimyon
Tuz
Mısır cipsi
Hazırlanması:
Olgunlaşıp kabuğu kahverengiye dönmüş
avokado ortadan kesilir. İçindeki çekirdek çıkarılır. Her bir parçanın içi kare
kare kesilir ve bir yemek kaşığı ile çıkarılır. Kayık kabağa alınır.
Avokadoların kararmaması için üzerine
hemen limon suyu gezdirilir.
Çok ince doğranmış kırmızı soğan bol
tuz ile ovulur. Tuzu suyun altında akıtılır.
Zeytinyağı, tuz ve kimyon
karıştırılır. Domates ve soğan eklenir. Avokadoların üzerine dökülüp
karıştırılır.
En az yarım saat buzdolabında
dinlendirilir. Mısır cipsinin yanında servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder