9 Ocak 2018 Salı

Oreolu Magnolia




Malzemeler:

1/2 litre Süt
80 gram Esmer Şeker (3 yemek kaşığı)
2 Yumurta Sarısı
2 yemek kaşığı Mısır Nişastası
1 yemek kaşığı Tereyağı
1 tatlı kaşığı Vanilya Özütü (veya bir
 paket vanilya)
1 paket Krema (200 ml)
20 adet oreo bisküvi










Hazırlanması:

Orta boy bir çelik tencereye esmer şekeri (yoksa beyaz şeker de kullanabilirsiniz), nişastayı, vanilya tozunu veya vanilya özütünü ve sütün ¼ ünü tencereye alın. Balonlu tel ile iyice karıştırın. Yumurta sarıları ve sütün kalanını ilave edip karıştırın. Ocağın altını yakın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocağı kapatın ve 1 yemek kaşığı soğuk tereyağını ilave edin. Yağ eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız pudingi soğuması için hemen bir cam kaseye boşaltın. Üzerinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak yarım saat soğutun.

1 paket kremayı mikserle katılaşana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Çırpılmışı kremayı yavaş yavaş karıştırarak soğumuş pudinge ilave edin. Pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın.

Oreo bisküvilerin yarısını dörde bölün. Kalanlarını rondodan geçirin.

Tek tek servis yapacaksanız kadehlere önce 1 kepçe kremadan koyun. Üzerine 5-6 parça bisküvi ilave edin. Tekrar bir kepçe krema koyun. En üstünü rondodan çektiğiniz bisküvi ile kaplayın.

Dilerseniz büyük bir kaseye bütün olarak hazırlayabilirsiniz.

Aynı tarifi muzlu veya çilekli hazırlayabilirsiniz. Bu durumda şekeri 150 gr. ekleyin. Bisküvi olarak da 1 paket eti cici bebe kullanın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder