Malzemeler:
1/2 litre
Süt
80 gram
Esmer Şeker (3 yemek kaşığı)
2 Yumurta
Sarısı
2 yemek
kaşığı Mısır Nişastası
1 yemek
kaşığı Tereyağı
1 tatlı
kaşığı Vanilya Özütü (veya bir
paket vanilya)
paket vanilya)
1 paket
Krema (200 ml)
20 adet oreo
bisküvi
Hazırlanması:
Orta boy bir çelik tencereye esmer
şekeri (yoksa beyaz şeker de kullanabilirsiniz), nişastayı, vanilya tozunu veya vanilya özütünü ve sütün ¼ ünü
tencereye alın. Balonlu tel ile iyice karıştırın. Yumurta sarıları ve sütün
kalanını ilave edip karıştırın. Ocağın altını yakın. Orta ateşte sürekli
karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha
pişirmeye devam edin. Ocağı kapatın ve 1 yemek kaşığı soğuk tereyağını ilave
edin. Yağ eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız pudingi soğuması için hemen
bir cam kaseye boşaltın. Üzerinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak
yarım saat soğutun.
1 paket kremayı mikserle katılaşana
kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Çırpılmışı kremayı yavaş yavaş karıştırarak
soğumuş pudinge ilave edin. Pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın.
Oreo bisküvilerin yarısını dörde
bölün. Kalanlarını rondodan geçirin.
Tek tek servis yapacaksanız
kadehlere önce 1 kepçe kremadan koyun. Üzerine 5-6 parça bisküvi ilave edin.
Tekrar bir kepçe krema koyun. En üstünü rondodan çektiğiniz bisküvi ile
kaplayın.
Dilerseniz büyük bir kaseye bütün olarak hazırlayabilirsiniz.
Aynı tarifi muzlu veya çilekli
hazırlayabilirsiniz. Bu durumda şekeri 150 gr. ekleyin. Bisküvi olarak da 1
paket eti cici bebe kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder