21 Mart 2013 Perşembe

Kağıtta Somon Tava



Malzemeler:
  • 2 dilim somon
  • 2 fındık büyüklüğünde tereyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 2 tabaka pişirme kağıdı


Hazırlanması:
Balıkçınızdan dilimlenmiş balık alın. Somon sevmiyorsanız mevsiminde palamut, iri levrek vb. balık kullanabilirsiniz. (Ben Ikea’dan aldığım dondurulmuş dilim somon kullandım.)
Balık dilimlerini akan suyun altında iyice yıkayın, kağıt havlu ile kurulayın. (Donmuş balık kullanıyorsanız balığı buzluktan çıkarıp çözülmesini bekleyin.)
Balıkların her iki yüzüne de tuz, karabiber ve dilerseniz kırmızı biber serpin.
Pişirme kağıdını düz bir yere serin. Bir dilim balığı kağıdın ortasına yerleştirin. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağını koyun.
Kağıdı hava almayacak şekilde sıkıca paket yapın.
Diğer dilimi de aynı şekilde hazırlayın.
Altı çift kat çelik tavayı kızgın ateş üzerine koyun.
Paketleri tavaya yerleştirin. Yaklaşık 10 dakika sık sık çevirerek pişirin. Çevirirken kağıdı delmemeye dikkat edin.
Balıklar piştiğinde kağıt kararmış ve yanmış olacak.
Balığı kağıdıyla bir tabak üzerine alın. Paketi açın,balığı bir maşayla servis tabağına alın.
Limon dilimleri ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder