Malzemeler:
3 yumurta
1 cup şeker
1 cup un
½ cup süt
1 cup ceviz
içi
6 adet kuru incir
1 paket
kabartma tozu
Şerbet:
1,5 cup
sıcak su
2 dolu çorba
kaşığı neskafe klasik
3 çorba
kaşığı tozşeker
Krema:
4 yemek kaşığı
un (2 yemek kaşığı nişasta+ 2 yemek kaşığı un kullanabilirsiniz)
4 yemek
kaşığı şeker
1 litre süt
200 gr labne
peynir (Yağsız labne kullanabilirsiniz)
50 gr
tereyağı
Not: 1 cup= 1 su bardağı
½ cup= 1 çay bardağı
Hazırlanması:
Kekin Hazırlanması:
Fırını 160 C’de ısıtın.
Bir cup ılık suda 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırın. İsterseniz bir
tatlı kaşığı rom, likör vb. içki ilave edin. Hazırladığınız karışımda kuru
incirleri bir saat ıslatın.
Cevizleri iri parçalar halinde doğrayın. Teflon tavayı ocakta yağsız olarak ısıtın
üzerine doğradığınız cevizleri koyun. Cevizlerin kokusu çıkana kadar yaklaşık 5
dakika karıştırarak kavurun. Tavadan alıp soğumaya bırakın.
İncirleri hafifçe sıkarak sudan çıkarın ve cevizlerin büyüklüğünde
doğrayın.
Hamur için, yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Sütü ekleyin. Ayrı
bir kapta un ve kabartma tozunu balonlu tel ile karıştırın.
Unlu karışıma ceviz ve inciri ilave edin. Kaşıkla iyice
karıştırın.
Kuru karışımı kaşık kaşık sıvı karışıma ekleyerek çırpmaya devam
edin.
Büyük kare veya yuvarlak borcamı kenarları da dahil olmak üzere
kağıt peçete yardımıyla sıvıyağla iyice yağlayın. Üzerine incecik un serpin. Unun fazlasını
kabı ters çevirerek lavaboya dökün.
Hazırladığınız karışımı kalıba döküp üzerini düzeltin.
Önceden ısıtılmış fırınının orta gözüne yerleştirin.
Kremanın Hazırlanması:
Sütü
tencereye boşaltın. Şeker ve unu ekleyip balonlu tel ile iyice karıştırın.
Orta ısıda
muhallebi kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca karıştırmaya
devam ederek 5 dakika daha pişirin.
Kremayı
ocaktan alarak içine tereyağını ilave edip karıştırın.
Muhallebi
ılıyınca labne peyniri ilave edip mikserle çırpın.
Pastanın Tamamlanması:
Üzeri pembe olarak kızaran kekinizi fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirin.
Neskafe ve şekeri sıcak suda karıştırın, dinlenmiş kekin üzerine
kaşıkla gezdirerek dökün. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Spatula ile
üzerini düzeltin. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder