17 Nisan 2013 Çarşamba

Betül'ün İncirli Pastası

Malzemeler:
Kek:
3 yumurta
1 cup şeker
1 cup un
½ cup süt
1 cup ceviz içi
6 adet kuru incir
1 paket kabartma tozu

Şerbet:
1,5 cup sıcak su
2 dolu çorba kaşığı neskafe klasik 
3 çorba kaşığı tozşeker 

Krema:

4 yemek kaşığı  un (2 yemek kaşığı nişasta+ 2 yemek kaşığı un kullanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
200 gr labne peynir (Yağsız labne kullanabilirsiniz)
50 gr tereyağı  

Not: 1 cup= 1 su bardağı
        ½ cup= 1 çay bardağı

Hazırlanması:
Kekin Hazırlanması:
Fırını 160 C’de ısıtın.
Bir cup ılık suda 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırın. İsterseniz bir tatlı kaşığı rom, likör vb. içki ilave edin. Hazırladığınız karışımda kuru incirleri bir saat ıslatın.
Cevizleri iri parçalar halinde doğrayın.  Teflon tavayı ocakta yağsız olarak ısıtın üzerine doğradığınız cevizleri koyun. Cevizlerin kokusu çıkana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak kavurun. Tavadan alıp soğumaya bırakın.
İncirleri hafifçe sıkarak sudan çıkarın ve cevizlerin büyüklüğünde doğrayın.
Hamur için, yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Sütü ekleyin. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu balonlu tel ile karıştırın.
Unlu karışıma ceviz ve inciri ilave edin. Kaşıkla iyice karıştırın.
Kuru karışımı kaşık kaşık sıvı karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin.
Büyük kare veya yuvarlak borcamı kenarları da dahil olmak üzere kağıt peçete yardımıyla sıvıyağla iyice yağlayın.  Üzerine incecik un serpin. Unun fazlasını kabı ters çevirerek lavaboya dökün.
Hazırladığınız karışımı kalıba döküp üzerini düzeltin.
Önceden ısıtılmış fırınının orta gözüne yerleştirin.

Kremanın Hazırlanması:

Sütü tencereye boşaltın. Şeker ve unu ekleyip balonlu tel ile iyice karıştırın.
Orta ısıda muhallebi kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha pişirin.
Kremayı ocaktan alarak içine tereyağını ilave edip karıştırın.
Muhallebi ılıyınca labne peyniri ilave edip mikserle çırpın.

Pastanın Tamamlanması:

Üzeri pembe olarak kızaran kekinizi fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirin.
Neskafe ve şekeri sıcak suda karıştırın, dinlenmiş kekin üzerine kaşıkla gezdirerek dökün. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Spatula ile üzerini düzeltin. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder