17 Nisan 2013 Çarşamba

Pervin’in Kıymalı-Bulgurlu Böreği

Malzemeler:
2 yufka
¾ cup ince köftelik bulgur
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 cup iri çekilmiş ceviz
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ cup su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 şişe soda
4 tatlı kaşığı susam

Not: 1 cup= 1 su bardağı
          ½ cup= 1 çay bardağı

Hazırlanması:

Soğanları küp küp doğrayın. Zeytinyağını ısıtın. Kıymayı 10 dakika yağda kavurup üzerine soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin.
Bulguru akan suyun altında süzgeçte iyice yıkayın, suyunu süzün. Kıymalı karışımın üzerine ekleyip baharatları serpin. Soğuk suyu da ekleyip bulgur yumuşayana kadar pişirin.
Ocağın altını kapadıktan sonra cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın.
Fırını en az 15 dakika önceden 170 C’ye ısıtın.
Bir yufkayı düz bir zemine yayın. 1 şişe sodaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edin. Bu karışım ile yufkanın her tarafını ıslatın. Yufkayı ortadan ikiye bölüp iç malzemesini düz olan kenarına koyup düz kenardan başlayarak sıkı bir şekilde yuvarlayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Büyük boy yuvarlak borcamın içini sıvı yağla yağlayın.
En dış kısmından başlayarak hazırladığınız böreği sararak kalıba yerleştirin.
Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayarak yerleştirin.
Bir yumurta sarısını bir tatlı kaşığı soğuk su ve bir fiske tuzla çırpın. Kıl fırça ile böreklerin üzerine sürün ve en üste susamları serpin. Isıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder