17 Nisan 2013 Çarşamba

Pervin’in Havuçlu Keki


Malzemeler:
2 cup un
2 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 + ¾ cup toz şeker
1 cup sıvı yağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 cup rendelenmiş havuç
1 cup dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1 kutu (~240gr) konserve ananas parçaları (ben bunun yerine 1 elmayı soyup küp küp doğradım)
Not: 1 cup= 1 su bardağı
         ½ cup= 1 çay bardağı

Hazırlanması:
Fırını en az 15 dakika önceden 175 C ısıtın.
Cevizleri iri parçalar halinde doğrayın.  Teflon tavayı ocakta yağsız olarak ısıtın üzerine doğradığınız cevizleri koyun. Cevizlerin kokusu çıkana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak kavurun. Tavadan alıp soğumaya bırakın.
Büyük yuvarlak borcamı kenarları da dahil olmak üzere kağıt peçete yardımıyla sıvıyağla iyice yağlayın.  Üzerine incecik un serpin. Unun fazlasını kabı ters çevirerek lavaboya dökün veya kalıbın içine yağlı kağıt serin.
Unu, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu, vanilyayı ve tarçını balonlu tel ile karıştırın.
Ayrı bir kapta şekeri, yağı, yumurtayı hafifçe çırpın. Kuru karışımın ortasını havuz gibi açıp sıvı malzemeyi dökün. Tahta bir kaşıkla hepsini karıştırın. (Mikser kullanırsanız kek çökebilir). Havucu, hindistan cevizini, dövülmüş cevizi ve ananasları (veya elmayı) ekleyip kaşıkla karıştırın.
Karışımı hazırladığınız kalıba dökün. Üzerini düzleyin. Fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Fırından alıp soğuttuğunuz kekin üzerine benmari usulü erittiğiniz 1 paket (100 gr) beyaz çikolatayı gezdirerek dökün. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder