2 cup un
2 tatlı kaşığı
karbonat
1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı
tarçın
1 + ¾ cup toz şeker
1 cup sıvı yağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı
vanilya
2 cup rendelenmiş
havuç
1 cup dövülmüş
ceviz
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1 kutu (~240gr)
konserve ananas parçaları (ben bunun yerine 1 elmayı soyup küp küp doğradım)
Not: 1 cup= 1 su bardağı
½ cup= 1 çay bardağı
Hazırlanması:
Fırını
en az 15 dakika önceden 175 C ısıtın.
Cevizleri iri parçalar halinde doğrayın. Teflon tavayı ocakta yağsız olarak ısıtın
üzerine doğradığınız cevizleri koyun. Cevizlerin kokusu çıkana kadar yaklaşık 5
dakika karıştırarak kavurun. Tavadan alıp soğumaya bırakın.
Büyük yuvarlak borcamı kenarları da dahil olmak üzere
kağıt peçete yardımıyla sıvıyağla iyice yağlayın. Üzerine incecik un serpin. Unun fazlasını kabı
ters çevirerek lavaboya dökün veya kalıbın içine yağlı kağıt serin.
Unu,
karbonatı, kabartma tozunu, tuzu, vanilyayı ve tarçını balonlu tel ile
karıştırın.
Ayrı
bir kapta şekeri, yağı, yumurtayı hafifçe çırpın. Kuru karışımın ortasını havuz
gibi açıp sıvı malzemeyi dökün. Tahta bir kaşıkla hepsini karıştırın. (Mikser
kullanırsanız kek çökebilir). Havucu, hindistan cevizini, dövülmüş cevizi ve
ananasları (veya elmayı) ekleyip kaşıkla karıştırın.
Karışımı
hazırladığınız kalıba dökün. Üzerini düzleyin. Fırında yaklaşık 45 dakika
pişirin.
Fırından
alıp soğuttuğunuz kekin üzerine benmari usulü erittiğiniz 1 paket (100 gr) beyaz
çikolatayı gezdirerek dökün. Dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder