25 Nisan 2013 Perşembe

Pervin’in Crunch’lı Kurabiyesi


Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı 
2 yumurta (birinin beyazı kurabiyelerin üzerine sürülecek)
½ cup toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 adet kuru kayısı
 6 adet kuru incir
8 adet dövülmüş ceviz
100 gr damla çikolata
2 cup un
Üzeri için 1 su bardağı ballı crunch (familia bio-organic) 
Hazırlanması:
Kuru incir ve kayısıları yumuşamaları için ılık şekerli suyun içinde yaklaşık 1 saat bekletin.
Fırını en az 15 dakika önceden 175 C’ye ısıtın.
1 cup un, kabartma tozu ve vanilyayı balonlu tel ile karıştırın.
Bu karışıma oda sıcaklığındaki yumuşak yağı elinizle karıştırarak yedirin.
Yumurtalardan birinin beyazını ayrı bir kaba alın. 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı ve toz şekeri hamura ilave edin.
İncir ve kayısıları sudan çıkarıp sıkarak kağıt havlu ile iyice suyunu alın. Küp küp doğrayıp hamura ilave edin.
Kalan 1 cup unu hamura yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamını tutturmaya çalışın. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. (Fazla un eklerseniz kurabiyeleriniz sert ve kuru olur).
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. (Eşit kurabiyeler elde etmek için dondurma kaşığı kullanabilirsiniz).
Ballı crunch’ı havanda biraz ufalayın.
Kurabiyelerinizi önce yumurta akına sonra crunch’a batırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Fırının orta gözünde kurabiyelerin üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri hemen tepsiden alıp ızgara üzerinde soğutun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder