20 Ağustos 2013 Salı

İtalyan Pesto Soslu Makarna

Malzemeler:
  • 2 cup dolusu iri yapraklı fesleğenin sadece yaprakları
  • 5-7 diş sarımsak
  • ½ cup dolma fıstığı
  • ½ tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  • ½ cup rendelenmiş parmesan peyniri veya eski kaşar
  • ½ cup sızma zeytinyağı
  • Servis için  ¼ cup rendelenmiş parmesan peyniri veya eski kaşar
  • Servis için 5-6 fesleğen yaprağı
  • 1 paket makarna (burgu, deniz kabuğu, fiyonk)
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
1 cup=250 ml. (1 su bardağı)
½  cup=125 ml. (1 çay bardağı)
⅓  cup=80 ml.
¼ cup=60 ml.

Hazırlanması:
Fesleğenlerin yapraklarını koparın, akan suyun altında iyice yıkayın, kağıt havluyla kurulayın. Dolma fıstığını yağsız teflon tavada sürekli karıştırarak kavurun.  Zeytinyağı hariç tüm malzemeleri (fesleğen, sarımsak, dolma fıstığı, tuz, karabiber, rende peynir) robota koyun, kesik kesik çalıştırırken üzerinden zeytinyağını yavaş yavaş ekleyin. Püre haline getirin.
2,5 litre kaynamış suya 1 çorba kaşığı tuz atın. Burgu, deniz kabuğu, fiyonk şeklinde istediğiniz makarnayı al-dante olacak şekilde yaklaşık 8 dakika haşlayın. (Sosu üzerinde en fazla tutan makarna çeşidi deniz kabuğu, bunu kullanmanızı öneririm.) Makarnayı süzerken 1 bardak haşlama suyundan ayırın.
Büyük bir teflon tavayı orta ateşte ısıtın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin ve her bir porsiyon için 1 tatlı kaşığı ölçüsüyle pesto koyun, karıştırın (1 paket makarnanın tamamını yapacaksanız 4 tatlı kaşığı pesto sos kullanın). Tavaya al-dante haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin, iyice karıştırın.  Daha önceden ayırdığınız makarna suyunu karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. (Makarnanızın miktarına göre suyun hepsini kullanmayabilirsiniz). Makarnanızı ocaktan alın. Servis yaparken üzerine tekrar rendelenmiş peynir serpin, fesleğen yaprağı doğrayın.

Not: Pesto sosu küçük kavanozlara bölüp derin dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder