Malzemeler:
- 2 cup dolusu iri yapraklı fesleğenin sadece yaprakları
- 5-7 diş sarımsak
- ½ cup dolma fıstığı
- ½ tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- ½ cup rendelenmiş parmesan peyniri veya eski kaşar
- ½ cup sızma zeytinyağı
- Servis için ¼ cup rendelenmiş parmesan peyniri veya eski kaşar
- Servis için 5-6 fesleğen yaprağı
- 1 paket makarna (burgu, deniz kabuğu, fiyonk)
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
1 cup=250 ml. (1 su bardağı)
½ cup=125 ml. (1 çay
bardağı)
⅓ cup=80 ml.
¼ cup=60 ml.
Hazırlanması:
Fesleğenlerin yapraklarını koparın, akan suyun altında iyice
yıkayın, kağıt havluyla kurulayın. Dolma fıstığını yağsız teflon tavada sürekli
karıştırarak kavurun. Zeytinyağı hariç
tüm malzemeleri (fesleğen, sarımsak, dolma fıstığı, tuz, karabiber, rende
peynir) robota koyun, kesik kesik çalıştırırken üzerinden zeytinyağını yavaş
yavaş ekleyin. Püre haline getirin.
2,5 litre kaynamış suya 1 çorba kaşığı tuz atın. Burgu, deniz
kabuğu, fiyonk şeklinde istediğiniz makarnayı al-dante olacak şekilde yaklaşık
8 dakika haşlayın. (Sosu üzerinde en fazla tutan makarna çeşidi deniz kabuğu,
bunu kullanmanızı öneririm.) Makarnayı süzerken 1 bardak haşlama suyundan
ayırın.
Büyük bir teflon tavayı orta ateşte ısıtın. 1 çorba kaşığı
tereyağını eritin ve her bir porsiyon için 1 tatlı kaşığı ölçüsüyle pesto
koyun, karıştırın (1 paket makarnanın tamamını yapacaksanız 4 tatlı kaşığı
pesto sos kullanın). Tavaya al-dante haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin,
iyice karıştırın. Daha önceden
ayırdığınız makarna suyunu karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. (Makarnanızın
miktarına göre suyun hepsini kullanmayabilirsiniz). Makarnanızı ocaktan alın.
Servis yaparken üzerine tekrar rendelenmiş peynir serpin, fesleğen yaprağı
doğrayın.
Not: Pesto sosu küçük kavanozlara bölüp derin dondurucuda 3 ay
saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder