20 Ağustos 2013 Salı

Domatesli Makarna Sosu

Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 5-7 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 50-60 gram domates püresi (yoksa domates salçasını 4 kaşık koyun)
  • 2-3 adet domates
  • ¾ kap su
  • 7-10 adet fesleğen yaprağı (yoksa ½ tatlı kaşığı kuru fesleğen)
  • ½ tatlı kaşığı kuru kekik
  • ½ tatlı kaşığı toz şeker
  • ½ tatlı kaşığı tuz ve karabiber


Hazırlanması:
Kısık ateşteki çelik tencereye zeytinyağını koyun, yağ ısınınca küp küp doğradığınız soğan ve ince ince dilimlediğiniz sarımsakları ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak sote edin. (Soğanların kahverengi olmamasına dikkat edin sadece transparan, cam gibi olması gerekiyor). Fesleğenlerin yapraklarını koparın, akan suyun altında iyice yıkayın, kağıt havluyla kurulayın, incecik doğrayın. Domates salçası, domates püresi, kabuğu soyulup küp küp doğranmış domates, doğranmış fesleğen yaprakları, kekik, şeker, tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Altı kısık ateşte yaklaşık 30 dakika yavaş yavaş pişirin. Dikkat edin fokur fokur kaynamasın. Domatesinizin cinsine göre sosunuz çok koyulaşırsa azıcık sıcak su ilave edin.
Büyük bir teflon tavayı orta ateşte ısıtın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin ve hazırladığınız sosu tavaya ekleyip karıştırın. Al-dante haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin, iyice karıştırın. Servis yaparken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Not: Sosunuzu bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Dilerseniz cam kavanozlara koyup derin dondurucuda 2-3 ay içinde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder