17 Nisan 2013 Çarşamba

Pervin’in Paçanga Böreği

Malzemeler:
5 yufka
3 yumurta (birinin sarısı ayrılıp böreğin üzerine sürülür)
½ cup yoğurt
125 gr erimiş margarin (ben sıvı yağ kullandım)

İç Malzemeleri:

350 gr pastırma
4 orta boy domates
2 cup kaşar rendesi

Not: 1 cup= 1 su bardağı
         ½ cup= 1 çay bardağı

Hazırlanması:

Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın. Ayrı bir kaba alın.
Pastırma dilimlerini ikiye kesin. Dilerseniz çemenlerini çıkarın ve ayrı bir kaba alın.
Yağ, yoğurt ve yumurtaları çırpın. Yumurtalardan bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
Fırını en az 15 dakika önceden 200 C’ye ısıtın.
Bir yufkayı tezgaha serin. 
Yufkanın üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan kaşık yardımıyla sürün.
Yufkayı üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Her bir şeridin uç kısmına 1 tatlı kaşığı kaşar rendesi, 1 parça pastırma ve 4-5 parça domates yerleştirin muska böreği gibi çevirerek sarın. Uçlarını soğuk suyla ıslatarak yapıştırın.
Diğer yufkalar için de aynı işlemi tekrarlayın.
Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine katlı  uçları alta gelecek şekilde yerleştirin.
Bir yumurta sarısını ½ tatlı kaşığı sıvı yağ ile çırpın. Kıl fırça ile böreklerin üzerine sürün. Isıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder