Malzemeler
- 1 paket kakaolu puding
- 1 paket bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 16 adet kedidili
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 1 tatlı kaşığı brendy (kahve likörü, irish cream vb)
- Dr. Oetker pasta süsü (şekerli)
- 1 su bardağı antep fıstığı
Hazırlanması
Antep
fıstığını yağsız teflon tavada orta ateşte sürekli sallayarak yaklaşık 5 dakika
kavurun. Fıstık kokusu gelmeye başlayınca altını kapatıp soğumaya bırakın.
Pudingi
altı çift kat çelik tencereye boşaltın. (Ben Carte D’Or marka kakaolu puding
kullandım). Üzerindeki tarifte belirtilen miktarda (500 ml) sütü ekleyin.
Balonlu tel ile iyice karıştırın. Ortadan biraz daha yüksek ateşte sürekli
karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha
karıştırarak pişirin.
Bitter
çikolatayı paketini açmadan tezgaha vurarak parçalayın. (Ben 200 gr. Nestle
çikolata kullandım). Ocaktan aldığınız pudinge çikolatayı ve tereyağını ekleyip
balonlu tel ile hızlıca karıştırarak yedirin.
1
su bardağı kaynar suda nescafeyi eritin. İçerisine arzu ederseniz alkolü ilave
edin ve derin bir kaba alın. Kedidilini hızlıca bu karışıma batırıp dikdörtgen cam
bir servis tabağına dizin. (Ben 25*35 cm. ebadında porselen kap kullandım).
Kedilinin
üstüne soğumuş fıstıkları düzgünce yerleştirin.Pudingi
tekrar karıştırıp sıcakken en üste dökün. Bir spatula yardımıyla üzerini
düzeltin.En
üstüne pasta süsü serpiştirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında
en az bir saat dinlendirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder