4 Mart 2013 Pazartesi

Çerkez Tavuğu



Malzemeler

    • 2 parça tavuk göğsü ( 1 paket Banvit göğüs kullandım)
    • 1 adet soğan
    • 3 dilim tam buğday ekmeği
    • 2 diş sarımsak
    • 2 su bardağı ceviz
    • 1 çay kaşığı tuz
    • ½ çay kaşığı karabiber
    • Bir tutam kırmızıbiber

                  Hazırlanması
                  Tavuk göğüslerini akan suyun altında iyice yıkayın. Tavuk makasıyla veya keskin bir bıçakla tüm yağlarını varsa derisini ve damar-sinirleri temizleyin. Kağıt havluyla iyice kurulayın.
                  Çiğ tavukta çok çabuk bakteri ürediğinden tavuğa değen tüm malzemeyi deterjanla iyice yıkayın. Ellerinizi birkaç kez sabunlayın.
                  Tavuğu bütün soğan ile birlikte büyük bir tencereye koyun. Üzerini aşacak kadar su ekleyin ve kapağını kapatmadan, tavuk yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Eğer aceleniz varsa düdüklü tencerede 10 dakika pişirin.
                  Soğanı tencereden çıkarıp tavuğu suyunun içinde soğumaya bırakın. Soğuyunca tavuğu tencereden çıkarın, suyunu daha sonra kullanmak için ayırın.
                  Tam buğday ekmeğinin dış kabuklarını çıkarın. (Beyaz ekmek kullandığınızda sosunuz daha yapışkan olur). Ekmek içini bir çay bardağı tavuk suyunun içine batırın. Sarımsak ve cevizleri iyice dövün. (Ben rondoda incecik çektim).  
                  Islak ekmek, ceviz ve sarımsakları iyice karıştırın. Yaklaşık bir su bardağı tavuk suyunu azar azar karıştırarak yedirin. Cacık kıvamına gelince bu sosu bir tavaya aktarın.
                  Ocağın altını iyice kısın sürekli karıştırarak 1-2 yemek kaşığı zeytinyağını sosa ekleyin. Tuz ve karabiber katın, tavayı ocaktan indirerek sosu tavanın içinde soğuması için bir kenara alın.
                  Soğuyan tavuk etini bir çatal yardımıyla lif lif ayırın.
                  Tavuk etlerini derin bir kaseye alın. Tuz, karabiber ve kırmızıbiber serpip iyice karıştırın. Kaseye sosun 2/3’ünü ilave edin.  İyice karıştırın ve sonra bir servis tabağına alın. Kalan sosu kaşıkla üzerine dökün.
                  Üzerine bütün ceviz ve isterseniz toz kırmızıbiber serpip dolapta birkaç saat bekletin.

                  Hiç yorum yok:

                  Yorum Gönder