4 Mart 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki




Malzemeler:
  • 500 gr. kabukları ayıklanmış taze barbunya
  • 125 ml. (yarım cup) sızma zeytinyağı
  • 1 adet iri kuru soğan
  • Deniz tuzu
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet iri domates, rendelenmiş (Domatesi ortadan ikiye kesin ve içini rendeleyin, kabuğunu kullanmayın.)
  • 1 adet havuç (1 cm’lik dilimler halinde doğranmış)
  • 3 diş sarmısak, minik minik doğranmış
  • Süslemek için maydanoz

Hazırlanması:
Orta boy bir tencereye zeytinyağını, ince ince doğradığınız soğanları koyun, üzerlerine dilediğiniz miktar tuzu ve 2 tatlı kaşığı şekeri serpiştirip, kapağını kapatın. Soğanlar hafifçe yumuşasın, şeffaflaşsın.
Soğanların üzerine salçayı ekleyip biraz kavurun. Domatesi koyun ve hafifçe suyunu çekip, koyu sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tencereye, havucu ve sarmısağı ekleyin. Bütün malzemeyi biraz kavurun ve 1 cup kaynar su döküp karıştırın. Bir miktar yumuşayana kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak, ortayla kısık arası bir ateşte 5 dakika pişirin.
Taze barbunyaları ekleyin. (Mevsiminde değilse Superfresh donmuş barbunya kullanın). Barbunyaların üstünü iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip, yemek suyunu çekip, yağına kalıncaya kadar, kısık ateşte pişirin.
Tencerenin kapağını yarım aralayarak yemeği dinlendirip servis tabağına aktarın ve maydanozla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder