Terbiye İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 8-10 dal taze kekik
- 8-10 dal taze biberiye
- 5-6 diş sarımsak
Diğer Malzemeler:
- 1 kuzu butu (kasabınıza 3 parçaya böldürün)
- 1 demet maydanoz
- 6-7 diş sarımsak
- 6-7 tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanması:
Kuzu eti şubat ve mart aylarında yağsız ve lezzetli oluyor. Diğer
aylarda aynı yemeği dana kontrfile ile hazırlayabilirsiniz.
Bir gün önceden kuzu butunu kasabınıza hazırlatın. Butu 3 parçaya
böldürtün. Tencerenizin büyüklüğüne gore kuzu butunun kemiklerini çıkarttırarak
böldürebilirsiniz.
Yayvan bir cam kaseye terbiye için süt, zeytinyağı, mevsimindeyse
taze kekik ve biberiyeyi (mevsimi değilse kurularını), soyulmuş sarımsakları
koyun. Et dilimlerini bu sosun içine yerleştirin. Ağzını stretch filmle kapatıp
buzdolabında bir gece bekletin.
Ertesi gün etleri sosun içinden süzerek alın. Sos malzemelerini
atın.
Altı çift kat çelik olan teflon tencerenin dibini yağlayın.
Maydonozları sapıyla birlikte tencerenin dibine döşeyin. Etin muhtelif
yerlerine bıçakla delerek karabiber ve sarımsakları saplayın. Eti tencereye
yerleştirin. Üzerine tarçın, toz şeker karışımını serpin. Et, suyunu salıp
hafif çekene kadar yüksek ateşte 5-10 dakika pişirdikten sonra ocağı iyice
kısın. Tencerenin ağzı kapalı olarak ağır ateşte 2 saat pişirin. 2 saatin
sonunda kapağı açıp tuzunu serpin, 1
saat daha pişirin.
Pişen eti servis tabağına alıp 5 dakika dinlendirin ve servis
yapın.
Yanlışlıkla parmaklarınızı yemeyin...
YanıtlaSil