- 115 gr tereyağı (tercihan pınar kahvaltılık yağ)
- ½ cup toz şeker+ 3 yemek kaşığı pekmez (bir kasede karıştırılacak)
- ½ cup toz şeker (pekmezli şekerden ayrı ilave edilecek)
- 1 büyük yumurta+ 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı saf vanilya veya bir paket vanilin
- 2 cup un (piyale veya pınar un)
- ½ tatlı kaşığı karbonat
- Bir çimdik tuz
- ½ cup damla çikolata
Hazırlanması:
Dolaptan bir saat önce çıkardığınız tereyağını
bıçakla küçük parçalara ayırın. Mikserin hamur karıştırma ucuyla yağı
yumuşatın. İçine önce toz şekeri ekleyin. Mikser çalışmaya devam ederken,
pekmezle karıştırdığınız şekeri ekleyin. Daha sonra 1 yumurtayı ekleyip
çırpmaya devam edin. En son 1 yumurta sarısını ekleyin. Saf sıvı vanilya
kullanıyorsanız bu aşamada miksere ekleyin.
Un, karbonat, bir çimdik tuz, damla
çikolatayı ve toz vanilyayı (eğer kullanıyorsanız) başka bir kapta balonlu tel
ile karıştırın. Mikserdeki karışıma unlu karışımı kaşıkla yavaş yavaş yedirin.
Hamurunuz burada görüldüğü gibi spatulaya yapışacak kadar yumuşak olmalı. Hamurun yarısını strech film üzerine kaşıkla
rulo olacak şekilde yerleştirin ve strech film ile sıkıca sarın. 1 gece
buzdolabında bekletin.
Ertesi gün turbo fırını 175 C en az 15 dakika
ısıtın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Tepsi mutlaka soğuk olmalı. Strechlerden
çıkardığınız hamuru bir parmak kalınlığında kesin. Aralık bırakarak tepsiye
dizin. Fırının başından kesinlikle ayrılmayın.
8-10 dakika sonra kontrol edin. Etrafı hafifçe kızaracak. Birkaç dakika
daha pişirin (Benim fırınımda 12-15 dakika yetiyor). Tepsiyi çıkarınca
kurabiyeleri hemen alıp soğuk bir tel ızgara üzerine dizin. Sıcak tepside
kesinlikle bırakmayın. Pişmeye devam eder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder