5 Aralık 2012 Çarşamba

Çikolatalı Kuki

Malzemeler:
  • 115 gr tereyağı (tercihan pınar kahvaltılık yağ)
  • ½ cup toz şeker+ 3 yemek kaşığı pekmez (bir kasede karıştırılacak)
  • ½ cup toz şeker (pekmezli şekerden ayrı ilave edilecek)
  • 1 büyük yumurta+ 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı saf vanilya veya bir paket vanilin
  • 2 cup un (piyale veya pınar un)
  •  ½ tatlı kaşığı karbonat
  • Bir çimdik tuz
  • ½ cup damla çikolata

Hazırlanması:
Dolaptan bir saat önce çıkardığınız tereyağını bıçakla küçük parçalara ayırın. Mikserin hamur karıştırma ucuyla yağı yumuşatın. İçine önce toz şekeri ekleyin. Mikser çalışmaya devam ederken, pekmezle karıştırdığınız şekeri ekleyin. Daha sonra 1 yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. En son 1 yumurta sarısını ekleyin. Saf sıvı vanilya kullanıyorsanız bu aşamada miksere ekleyin. 
Un, karbonat, bir çimdik tuz, damla çikolatayı ve toz vanilyayı (eğer kullanıyorsanız) başka bir kapta balonlu tel ile karıştırın. Mikserdeki karışıma unlu karışımı kaşıkla yavaş yavaş yedirin. Hamurunuz burada görüldüğü gibi spatulaya yapışacak kadar yumuşak olmalı.  Hamurun yarısını strech film üzerine kaşıkla rulo olacak şekilde yerleştirin ve strech film ile sıkıca sarın. 1 gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün turbo fırını 175 C en az 15 dakika ısıtın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Tepsi mutlaka soğuk olmalı. Strechlerden çıkardığınız hamuru bir parmak kalınlığında kesin. Aralık bırakarak tepsiye dizin. Fırının başından kesinlikle ayrılmayın.  8-10 dakika sonra kontrol edin. Etrafı hafifçe kızaracak. Birkaç dakika daha pişirin (Benim fırınımda 12-15 dakika yetiyor). Tepsiyi çıkarınca kurabiyeleri hemen alıp soğuk bir tel ızgara üzerine dizin. Sıcak tepside kesinlikle bırakmayın. Pişmeye devam eder.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder