Malzemeler:
½ kilogram taze barbunya
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy domates
1 su bardağı sıcak su
½ tatlı kaşığı domates salçası
½ tatlı kaşığı toz şeker
½ tatlı kaşığı tuz
Servis için:
¼ demet maydanoz J
½ adet taze sıkılmış limon suyu
(arzuya göre)
Püf Noktası
Direkt olarak haşlamadan pişirebileceğiniz
taze barbunyayı kısa bir süre haşlamanız lezzetini daha da arttıracaktır. Kuru
barbunya kullanmayı tercih edecekseniz; bir gece önceden suda bekletip
süzdüğünüz barbunya tanelerini duru suda haşlayın.
Pişirme Önerisi
Pişirme işleminde düdüklü tencere
kullanmayı tercih ederseniz daha kısa sürede barbunya pişirebilirsiniz. Düdük
ötüp kırmızı yuvarlak çıktıktan sonra 10 dakika
Hazırlanması
Kabuklarını ayıklayıp bol suda
yıkadığınız barbunyayı üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte ağzı
açık olarak 10 dakika kadar haşlayın.
1/2 çay bardağı zeytin yağını
derin bir tencerede kızdırın. 1 adet rendelenmiş soğan ve 1 diş ezilmiş
sarımsağı katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Küp doğranmış 1 adet patates ve 1
adet havucu da ekleyin ve ardından renk vermesi için ½ tatlı kaşığı domates
salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Haşlanmış barbunyayı da tencereye ilave
ettikten sonra 1 adet rendelenmiş domates ve tuz ile toz şekeri ekleyin.
Üzerine sıcak suyu ilave edip düdüklünün kapağını kapatın. Düdük çaldıktan
sonra 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda düdüklü tencereyi akan suyun altında
tutarak soğutun ve hemen kapağını açın.
Servis tenceresine alıp tencerenin
kapağı kapalı olarak oda ısısına gelene kadar bekletin. Oda ısısına gelince
üzerine zeytinyağı, maydanoz J
ve limon suyu gezdirin. Dolaba kaldırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder