10 Ekim 2018 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler:

½  kilogram taze barbunya
½  çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy domates
1 su bardağı sıcak su
½  tatlı kaşığı domates salçası
½ tatlı kaşığı toz şeker
½ tatlı kaşığı tuz

Servis için:

¼ demet maydanoz J
½ adet taze sıkılmış limon suyu (arzuya göre)

Püf Noktası
Direkt olarak haşlamadan pişirebileceğiniz taze barbunyayı kısa bir süre haşlamanız lezzetini daha da arttıracaktır. Kuru barbunya kullanmayı tercih edecekseniz; bir gece önceden suda bekletip süzdüğünüz barbunya tanelerini duru suda haşlayın.

Pişirme Önerisi

Pişirme işleminde düdüklü tencere kullanmayı tercih ederseniz daha kısa sürede barbunya pişirebilirsiniz. Düdük ötüp kırmızı yuvarlak çıktıktan sonra 10 dakika

Hazırlanması

Kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız barbunyayı üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte ağzı açık olarak 10 dakika kadar haşlayın.
1/2 çay bardağı zeytin yağını derin bir tencerede kızdırın. 1 adet rendelenmiş soğan ve 1 diş ezilmiş sarımsağı katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Küp doğranmış 1 adet patates ve 1 adet havucu da ekleyin ve ardından renk vermesi için ½ tatlı kaşığı domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Haşlanmış barbunyayı da tencereye ilave ettikten sonra 1 adet rendelenmiş domates ve tuz ile toz şekeri ekleyin. Üzerine sıcak suyu ilave edip düdüklünün kapağını kapatın. Düdük çaldıktan sonra 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda düdüklü tencereyi akan suyun altında tutarak soğutun ve hemen kapağını açın.
Servis tenceresine alıp tencerenin kapağı kapalı olarak oda ısısına gelene kadar bekletin. Oda ısısına gelince üzerine zeytinyağı, maydanoz J ve limon suyu gezdirin. Dolaba kaldırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder