Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tel şehriye
Hazırlanması
Pirinci geniş bir kaseye alın.
Üzerini geçecek kadar ılık su koyun. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. 1
saat ıslansın.
Islanan pirinci süzüp fazla
ovalamadan akan suyun altında yıkayın. Tencereye zeytinyağını koyup orta ateşte
tel şehriyeyi kavurun. Şehriyenin rengi değişince süzülmüş pirinci ekleyin.
Üzerine tereyağını ve tuzu ekleyip tereyağı eriyene kadar pirinci fazla kırmamaya
çalışarak kavurun. Üzerine 1,5 bardak kaynar suyu ekleyin ve yavaşça karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 2 dakika yüksek ateşte kaynatın. Daha sonra ocağı en kısık ayara getirip yaklaşık
10 dakika pişirin. Pilavınızı ocaktan alıp kapağını kaldırın. Üzerine 2
kat havlu kağıt koyup kapağı tekrar kapatın. En az yarım saat dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder