Malzemeler
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 adet uzun yeşilbiber
2 adet büyük boy domates
Tuz
Karabiber
Hazırlanması
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın, sıvı
yağ ve tereyağını tavaya ekleyip erimeye bırakın. Yağınız erirken biberlerinizi
içlerinde çekirdekleriyle beraber halka halka ve ince şekilde doğrayın tavaya
alıp kavurun. Domateslerinizin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartmadan
gelişi güzel doğrayın. Biberlerin üzerine domatesleri ilave edip bir tur
karıştırın ve tahta bir kaşığın arkası ile püre haline getirmeden birazcık
ezin. Tüm harcı güzelce karıştırdıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırıp
hafif orta ateşte tıkırdatın.
Domatesler suyunu salıp tamamen
parçalanmadan kendini bıraktıktan sonra yumurtaları teker teker tavaya kırıp
tahta kaşık veya çatal yardımı ile çok çırpmadan biraz karıştırıp kendi haline
bırakın. Yaklaşık 1,5 – 2 dakika kadar da orta ateşte kapağı kapalı pişirdikten
sonra altını kapatın ve kıvamına bakın. Hafif sulu ve içine ekmek
bandırılabilir kıvama geldiğinde servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder