Malzemeler
1 su bardağı mercimek
1 lt su
½ tatlı kaşığı tuz
1 parça kemikli et veya 500 ml. et
suyu (Et suyu kullanırsanız kullandığınız su miktarını ölçülü olarak azaltın)
Sosu için
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
50 gr tereyağı
3 su bardağı su
½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı nane (istenirse)
Hazırlanması
Mercimeği derin bir kasede
balonlu tel ile iyice çırparak 12-13 kez suyunu değiştirerek yıkayın. Su
tamamen duru hale gelince mercimeği süzüp düdüklü tencerenin içine alın. 1
litre soğuk su, el büyüklüğünde kemikli et ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını
kapatın ve yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Düdük sesi geldikten sonra ateşi
en kısığa alın 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda düdüklü tencereyi akan
suyun altında tutarak soğutun ve hemen kapağını açın.
Mercimekler pişerken küçük bir
sos tenceresinde zeytinyağı ve unu kavurun. Unun rengi değişip kokusu çıkınca
tereyağını ekleyip kavurmaya devam edin. 3 su bardağı soğuk su ekleyin. Balonlu
tel ile sürekli karıştırarak baharatlarını ekleyin ve kaynamaya bırakın. Sos
kaynayınca sıcak çorbaya ilave edin. Çorbayı karıştırıp blendırdan geçirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder