10 Ekim 2018 Çarşamba

Kuru Köfte



Malzemeler:

500 gram orta yağlı dana kıyma (%20 yağlı)
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı karbonat (baking soda)
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı galeta unu (veya 2 dilim bayat beyaz ekmek içi-kabuğu kesinlikle konmaz)
1 buçuk çay bardağı su
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanması:

Köfte harcını hazırlamak için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine alınır. Kuru soğan rondodan geçirilip suyu iyice sıkılır. Suyu konmaz. Soğan kıymanın üzerine ilave edilir. Üzerine 1 çay bardağı galeta unu veya rondodan geçirilmiş bayat ekmek içi, 1 tatlı kaşığı (teaspoon) karbonat, limon suyu, tuz ve baharatlar eklenir. Son olarak azar azar su eklenip elde yoğrulur. Hazırlanan köfte bir saat buzdolabında bekletilerek dinlendirilir.
Dinlendirilen köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak oval bir şekil verilir, üzerine basılarak köfteler biraz yassılaştırılır. Daha sonra tavaya biraz sıvı yağ konur, tava ısıtılır. Yüksek ateşte köftelerin her iki tarafı maşa ile çevrilerek 2-3 dakika kızartılır hemen ateşin ısısı düşürülür.  Köftenin içi pişene kadar ara ara maşa ile çevrilerek kapağı kapalı şekilde pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder