24 Ocak 2013 Perşembe

Mandalinalı Kereviz Yemeği


Malzemeler:
  • 1 adet kuru soğan
  • ¼ cup zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet ayva
  • 4 adet mandalina
  • 2 küp kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kereviz yaprakları
  • 1 limon






Hazırlanması:
Kerevizlerin alt ve üst kısımlarını kesin. Ananas soyar gibi dilim dilim kabuklarını soyun.  Soyulmuş kerevizleri akan su altında iyice yıkayın. Derin bir kaseye soğuk su koyun ve 1 limonun suyunu sıkıp limonla birlikte kaseye ekleyin. Kerevizleri ortadan ikiye bölün. Yan çevirip 4’e bölün. Kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Hemen limonlu kaseye alın. Bu işlem kerevizlerin kararmasını önleyecektir. Ayvayı soyun, çekirdeklerini temizleyin. Kerevizi doğradığınız büyüklükte doğrayın. Ayvaları da kerevizleri koyduğunuz limonlu suda bekletin. Mandalinaların suyunu sıkın.
Soğanları incecik doğrayın. Altı kalın yayvan bir çelik tencereye zeytinyağını koyun. Tencerenin altını orta ısıya getirin. Zeytinyağı ısınmaya başlayınca hemen soğanları ekleyin. Tahta kaşıkla soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Dikkat edin soğanlar yanmasın. 2 küp şekeri ekleyin.  Kereviz ve ayvayı süzerek alın, tencereye ilave edin.  Mandalina suyu ve mandalina suyuna eşit ölçüde soğuk suyu Kerevizlerin üzerinden gezdirerek ekleyin. Önce yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca hemen altını kısın, tuzunu ilace edip yavaşa karıştırın. Yaklaşık 20 dakika pişirin.  Ocağı kapatıp üzerine incecik doğradığınız kereviz yapraklarını ilave edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder