Malzemeler:
- 1 adet kuru soğan
- ¼ cup zeytinyağı
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet ayva
- 4 adet mandalina
- 2 küp kesme şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Kereviz yaprakları
- 1 limon
Hazırlanması:
Kerevizlerin alt ve üst kısımlarını kesin. Ananas soyar gibi dilim
dilim kabuklarını soyun. Soyulmuş
kerevizleri akan su altında iyice yıkayın. Derin bir kaseye soğuk su koyun ve 1
limonun suyunu sıkıp limonla birlikte kaseye ekleyin. Kerevizleri ortadan ikiye
bölün. Yan çevirip 4’e bölün. Kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Hemen limonlu
kaseye alın. Bu işlem kerevizlerin kararmasını önleyecektir. Ayvayı soyun,
çekirdeklerini temizleyin. Kerevizi doğradığınız büyüklükte doğrayın. Ayvaları
da kerevizleri koyduğunuz limonlu suda bekletin. Mandalinaların suyunu sıkın.
Soğanları incecik doğrayın. Altı kalın yayvan bir çelik tencereye
zeytinyağını koyun. Tencerenin altını orta ısıya getirin. Zeytinyağı ısınmaya
başlayınca hemen soğanları ekleyin. Tahta kaşıkla soğanlar şeffaflaşana kadar
kavurun. Dikkat edin soğanlar yanmasın. 2 küp şekeri ekleyin. Kereviz ve ayvayı süzerek alın, tencereye
ilave edin. Mandalina suyu ve mandalina
suyuna eşit ölçüde soğuk suyu Kerevizlerin üzerinden gezdirerek ekleyin. Önce
yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca hemen altını kısın, tuzunu ilace
edip yavaşa karıştırın. Yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocağı kapatıp üzerine incecik doğradığınız
kereviz yapraklarını ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder