Malzemeler:
- 5 adet orta boy kabak
- 2 adet domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- ¼ cup zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 cup su
- 2 küp kesme şeker
- Tuz, karabiber
- Yarım demet dereotu
Hazırlanması:
Akan su altında iyice yıkadığınız kabakların kabuğunu soyun. Boylamasına dörde bölüp kuşbaşı doğrayın. Bir
tepsi üzerinde sularının süzülmesi için bekletin.
Soğanları incecik doğrayın. Altı kalın yayvan bir çelik tencereye
zeytinyağını koyun. Tencerenin altını orta ısıya getirin. Zeytinyağı ısınmaya
başlayınca hemen soğanları ekleyin. Tahta kaşıkla soğanlar şeffaflaşana kadar
kavurun. Dikkat edin soğanlar yanmasın. 2
küp şekeri ekleyin. Kabakları tencereye
ilave edin. Kabukları soyulmuş domatesleri kabakların üstüne doğrayın. 1 kaşık
salçayı 1 cup sıcak suda çözdürün ve tuz ile karabiber ekleyerek tencerenin
üzerine gezdirin. Karıştırmadan kısık ateşte 20 dakika pişirin. Piştikten sonra
hafifçe karıştırın, üzerine yarım demet dereotu doğrayarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder