25 Ocak 2013 Cuma

Yeşim’in Elmalı Tartı


Malzemeler:

  • 3 adet elma (sert ve tatlı kırmızı elma)
  • 125 gr toz şeker (0,6 su bardağı)
  • 125 gr un (0,9 su bardağı)
  • 2 yumurta
  • 100 ml (1 paket) süt kreması (tercihan Tikveşli marka)
  • 50 gr tereyağı (eritilip soğutulacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tepsiyi yağlamak için biraz daha tereyağı
  • İstenirse 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • İstenirse 1 tatlı kaşığı tarçın


Hazırlanması:

Tüm malzemeleri en az 1 saat önceden dolaptan çıkaralım.
Fırınımızı en az 20 dakika öncesinden 200 C ısıtalım.
Tereyağını eritip soğutalım.
Toz şekerden birkaç tatlı kaşığı ayıralım.
Un ile kabartma tozunu balonlu tel ile bir kasede karıştıralım. (istenirse cevizi ve tarçını de una ekleyelim)
Ayrı bir kasede yumurtayı hafifçe çırpalım. Eritilip soğutulmuş tereyağı ve süt kremasını yumurtaya ekleyip karıştıralım.
Unlu karışımı kaşıkla ekleyip spatula ile karıştıralım.
Yuvarlak borcamı katı tereyağını sürterek kenarları dahil yağlayalım.
Hazırladığımız hamuru borcama yayalım.
Elmaları dörde bölüp çekirdeklerini çıkarıp soyalım. Her bir dilimi ay şeklinde 4-5 ince dilime ayıralım.
Bekletmeden hamurun üzerine boşluk bırakmadan dizelim.
Isıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim. (Her fırında farklı olabilir. 25 dakikada çıkarıp kürdanla pişip pişmediğini test edelim.
Fırından çıkarınca sıcakken önceden ayırdığımız toz şekeri serpelim. (İstenirse üzerine tarçın da serpelim).

1 yorum: