22 Şubat 2016 Pazartesi

Peynirli Dereotlu Kek

Malzemeler
1 su bardağı yoğurt (Yörsan Tava yoğurt kullandım)
yarım su bardağından bir parmak fazla sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
1 paket kabartma tozu
1/2 demet maydanoz (dereotu)
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kadar tuz (peynirin tuz oranına göre değişir, peyniriniz çok tuzluysa biraz daha az katabilirsiniz)
250 gr beyaz peynir (Staş kutu beyaz peynir kullandım)
üzerine çörek otu, susam

Hazırlanışı
Yoğurdu derin bir kaseye alıp çırpma teliyle pürüzsüz hale getirelim.
Üzerine sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
Un, kabartma tozu, doğranmış maydanoz (veya dereotu)  ve çok az tuzu yoğurtlu karışıma tahta kaşıkla karıştırarak ekleyelim.
En son çatalla ezilmiş beyaz peyniri ekleyip karıştıralım.
Kek hamuru gibi akıcı bir hamur olmuyor biraz katı bir hamur oluyor.
Dikdörtgen bir borcamın altını ve kenarlarını sıvı yağla yağlayalım. Tabanına yağlı kağıt döşeyip tekrar üzerini yağlayalım.
Hamuru kalıba alıp üzerini spatula ile düzeltelim.
En üstüne susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder