Malzemeler:
3 orta boy patlıcan
3 orta boy kabak
7-8 adet dilediğiniz biber
1‘er tatlı kaşığı pul biber, tuz, karabiber
¼ cup zeytinyağı
Sos Malzemeleri:
3 orta boy domates veya 1 kutu hazır doğranmış domates konservesi
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
pul biber, tuz, karabiber
Hazırlanması:
Patlıcanlar alacalı olarak soyulur. Kuşbaşı doğranır. Bol tuzlu
soğuk su dolu bir kasede en az 15 dakika bekletilir.
Kabaklar yıkanır çok tazeyse soyulmadan kuşbaşı doğranır.
Havlu kağıdın üzerinde bekletilir.
Biberler inceyse sadece sapları kesilir ve ikiye bölünür.
Kalın biberler yine kuşbaşı doğranır. Zeytinyağı ile baharatlar karıştırılır. Sebzeler
üzerine pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine tek sıra olacak şekilde yayılır.
Üzerine hazırlanan karışım gezdirilir. Sosun sebzelerin her tarafına gelmesi
için yavaşça karıştırılır. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında her 5-10 dakikada
bir karıştırılarak sebzeler kızarıp yumuşayana kadar pişirilir. Yaklaşık 30-35
dakikada hazır olur.
Sebzeler fırında pişerken bir tavada zeytinyağı ile doğranmış
sarımsaklar rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine kabuğu soyulup doğranmış
domates eklenir. Domatesin suyu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Baharatlar
eklenir ve tavanın altı kapatılır.
Fırından çıkan sebzeler yayvan bir servis tabağına alınır,
üzeri sos ile kaplanır. Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Süper bir tarif! Tadı aynı yağda kızarmış gibi :) bayıldımmmm
YanıtlaSil