Malzemeler:
1 su
bardağı nohut – 1 gece suda bekletilmiş-haşlanmış değil
1 adet
orta boy soğan
1-2 diş
sarımsak
1 demet
maydanoz
1 yemek
kaşığı pul biber
1 tatlı
kaşığı kimyon
1 tatlı
kaşığı karabiber
Tuz
2-3 yemek kaşığı
un (aldığı kadar)
Kızartmak
için sıvı yağ
Salata Malzemeleri:
100 gr
Akdeniz Yeşilliği
7-8 ad
cherry domates
½ bağ tere
¼ göbek
marul
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sos Malzemeleri:
1 su
bardağı süzme yoğurt
1 çorba
kaşığı tahin
½ adet
limon suyu
Hazırlanması:
Soğan ve sarımsağı kabaca doğrayın. Maydanozun yaprak kısımlarını
ayırın. Ardından un hariç tüm malzemeyi rondoya atın ve biraz pütürlü kalacak
şekilde geçirin. Tamamen püre olmamasına dikkat edin. Bu karışıma 2-3 kaşık un
ekleyin ve yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Bir tavaya bolca yağ ekleyin ve kızdırın. Derin yağda köftelerinizi kızartın.
Salata:
Tuz, karabiber ve zeytinyağını geniş bir salata kabında çırpın.
Ardından tüm malzemeyi karıştırma kabınıza alın ve zeytinyağı ile harmanlayın.
Salatayı servis kasesine alın ve üzerine falafel toplarını yerleştirerek servis
edin.
Sos:
Tahin, yoğurt ve limon suyunu iyice çırpın. İsteğinize göre falafellerin
üzerine gezdirip veya yanında dip sos olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder