27 Ağustos 2019 Salı

Falafel

Malzemeler:

1 su bardağı nohut – 1 gece suda bekletilmiş-haşlanmış değil
1 adet orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
2-3 yemek kaşığı un (aldığı kadar)
Kızartmak için sıvı yağ

Salata Malzemeleri:

100 gr Akdeniz Yeşilliği
7-8 ad cherry domates
½ bağ tere
¼ göbek marul
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Sos Malzemeleri:

1 su bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tahin
½ adet limon suyu

Hazırlanması:

Soğan ve sarımsağı kabaca doğrayın. Maydanozun yaprak kısımlarını ayırın. Ardından un hariç tüm malzemeyi rondoya atın ve biraz pütürlü kalacak şekilde geçirin. Tamamen püre olmamasına dikkat edin. Bu karışıma 2-3 kaşık un ekleyin ve yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Bir tavaya bolca yağ ekleyin ve kızdırın. Derin yağda köftelerinizi kızartın.
Salata:
Tuz, karabiber ve zeytinyağını geniş bir salata kabında çırpın. Ardından tüm malzemeyi karıştırma kabınıza alın ve zeytinyağı ile harmanlayın. Salatayı servis kasesine alın ve üzerine falafel toplarını yerleştirerek servis edin.
Sos:
Tahin, yoğurt ve limon suyunu iyice çırpın. İsteğinize göre falafellerin üzerine gezdirip veya yanında dip sos olarak servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder