125 gr tereyağı (eritilip soğutulacak)
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
½ su bardağı dilimli siyah zeytin (süzülüp havlu kağıtla kurulanır)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
Aldığı kadar un (13 tepeleme çorba kaşığı)
Hazırlanması:
Yumurta akı,
yoğurt, zeytinyağı, sirke, eritilmiş
soğutulmuş tereyağı balonlu tel ile karıştırılır. Elenmiş un, kabartma tozu,
tuz eklenir. Silikon spatula ile sadece ıslanıp bir araya gelene kadar
karıştırılır. Yumuşak ve gevrek bir hamur yapılır. Ceviz ve zeytin spatula ile
karıştırarak eklenir. Tbspoon kaşık
ölçüsüyle alınıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak
yerleştirilir. Üzerine su ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür. 175 C önceden ısıtılmış
fırında yaklaşık 30- 35 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder