13 Ekim 2017 Cuma

Bilge'nin Ayçekirdekli Tuzlu Kurabiyesi

Malzemeler:
3 yemek kaşığı sıvı krema
3 yumurta sarısı
160 gr tereyağı
300 gr un
1tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
½ paket kabartma tozu
1 su bardağı ay çekirdeği
Hazırlanması:
Fırınınızı 170 C’ye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Tereyağını eritip oda sıcaklığına gelecek kadar soğutun. Yumurtaları, tereyağını ve kremayı kaşıkla karıştırın.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve pudra şekerini eleyin. Unlu karışımı sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin. Biraz sert bir hamur haline getirin. En son ay çekirdeğini de ilave edip birleşene kadar yoğurun.
Hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Hafif bastırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.

Üstü pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder