27 Ekim 2017 Cuma

Betül’ün Fırında Karnabaharı


Malzemeler:

1 orta boy karnabahar
1‘er tatlı kaşığı pul biber, tuz, kimyon, karabiber  
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez (istenirse)

Hazırlanması:

Karnabaharı çiğ olarak en küçük çiçeklerine ayıralım. Sıvı yağ ile baharatları karıştıralım. Karnabaharları ekleyip elimizle iyice karıştıralım. Üzerine pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine tek sıra olacak şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında her 5’er dakikada bir karıştırarak kızarıncaya kadar pişirelim
.
Ayrı bir kasede ezilmiş sarımsak ile yoğurt ve mayonezi tel çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpalım. Soğumuş karnabaharları servis kasesine alalım. Sosu ayrı bir kasede yanında servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder