Malzemeler:
4 yumurta (oda
sıcaklığında)
80 gr
tereyağı
1+ ⅓ cup toz
şeker (12 yemek kaşığı)
1+ ½ cup
yogurt (8 yemek kaşığı)
2 cup+ 2
yemek kaşığı un
1 tatlı
kaşığı vanilya
1 paket
kabartma tozu
1 tutam tuz
1 cup donmuş
vişne
1 cup
kırılmış ceviz
½ cup damla
çikolata
Pudra şekeri
Not: 1
cup=yaklaşık 1 su bardağı
Hazırlanması:
Kare borcamın
altına yağlı kağıt serip, kağıdın üzerini yağlayıp incecik un serpin. Fırını
180 C’ye ayarlayın. Tereyağını eritip soğutun. Yumurta ve şekeri mikserde
çırpın. Yoğurt, vanilya ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, tuz ve
kabartma tozunu ayrı bir kapta balonlu tel ile karıştırın. Unlu karışıma ceviz
ve damla çikolataları ekleyip kaşıkla karıştırın. Mikserdeki sıvı karışıma unlu
karışımı kaşık kaşık ekleyip çok az karıştırın. Kalıba dökün. Üzerine
buzdolabından çıkarılmış donmuş vişneleri buzu çözülmeden dizin.
Önceden 180 C
ısıtılmış fırının orta gözüne sürün. Yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırına
koyduktan 25- 30 dakika sonra kalıbı hafifçe öne çekip kürdan ile kontrol edin.
Her fırında pişme süresi farklıdır. Fırından çıkarınca soğumasını bekleyin. Soğuyunca
kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri eleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder