Malzemeler:
4 adet yumurta
4 Türk kahve fincanı un
1 Türk kahve fincanı su
1 paket vanilya
1 paketten az kabartma tozu
Kreması
için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
İçi
için:
2 adet
muz
Hazırlanması:
Pandispanyayı hazırlamak için;
Yumurta ve toz şekeri krema halini
alana kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Suyu ve vanilyayı ekledikten sonra
çırpma işlemini sürdürün. Ardından; elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, spatula
ile karıştırın.
Hazırladığınız pandispanya
karışımını tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aktarın ve
üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
15 dakika kadar pişirin.
Pişen pandispanyayı içini çekmesi
için 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra yağlı pişirme kağıdı ile birlikte
fırın tepsisinden alın. Sıcakken
kağıtla rulo hale getirin.
Kremayı hazırlamak için;
Süt, toz şeker, un, buğday
nişastasını bir tencereye aktarın. Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak
orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra
vanilyayı ekleyip karıştırın.
Rulo haline getirdiğiniz keki
açarak üzerine hazırladığınız ve ılınan kremanın yarısını bir spatula yardımıyla
yayın. Muzları pastanın orta kısmına bütün olarak yerleştirin.
Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırarak, dikkatlice rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız rulo pastayı, servis tabağına alın. Kalan kremaya 1 yemek kaşığı
yumuşak tereyağı ekleyip özleşene kadar karıştırın. Pastanın üzerini kremayla
kaplayın. Hindistan cevizi serpin.
En az 2 saat buzdolabında
beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder