Malzemeler
:
1 kutu sıvı krema
2 paket (160gr.) kakaolu çikolata
1 paket (80gr.) bitter çikolata
1 paket kakaolu bisküvi (Eti bisküvi)
1 paket kakaolu hazır kek (200 gr.lık küçük
paket)
Üzeri
İçin:
hindistan cevizi, robotta çekilmiş fındık,
fıstık tozu, kahve
(bunların hepsini ya da hangisini isterseniz
onu kullanabilirsiniz.)
Hazırlanışı:
Kakaolu hazır keki elinizle iyice ufalayın.
Bisküvileri robotta incecik olacak şekilde
çekip ufaladığınız keklerin içine karıştırın.
Teflon tavaya kremayı koyun ve kaynama ısısına
gelinceye kadar karıştırın hemen altını kapatıp çikolataları parçalayıp içine
atın ve devamlı karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın.(krema ile
çikolatalar karışıp erimiş koyu çikolata görünümü alacak.) Erimiş çikolataları da ufaladığınız keklerin
içine karıştırıp hepsini birden yoğurun. Buzdolabına koyup sertleşene kadar
bekleyin. Şayet buzdolabında biraz bekletmezseniz toplar yuvarlanmaz şekli
bozuk olur. Elinize cevizden daha küçük bir parça alıp yuvarlayın şekil güzel
oluyorsa buzdolabından çıkartabilirsiniz.
Truffle’ın üzerini bulayacağınız hindistan
cevizi, çekilmiş fındık ve fıstık tozlarını ayrı ayrı küçük kaselere koyun.
Elinizle yuvarladığınız truffle’ları hangisine isterseniz iyice bulayıp servis
tabağına sıralayınız. Yalnızca türk kahvesine bulamayınız. Onun için truffle’ın
üzerine süzgeçle kahve serpiniz. Yoksa aşırı kahveli olur ve tadı güzel olmaz.
Buzdolabında biraz dinlendirip satın
alabileceğiniz minik kek kağıtlarının içinde ya da yanına koyabileceğiniz
kürdanlarla servis yapabilirsiniz.
BAYILDIMMMMMMMMM
YanıtlaSil