26 Şubat 2014 Çarşamba

Elmalı Kek

Malzemeler:
3 iri elma
2 iri yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik un
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 fiske tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanması:
Öncelikle fırını turbo ayarında 180 C’ye ısıtmaya başlayın. Fırınınız turbo değilse 190 C’ye ayarlayın. Fırının çok sıcak olması gerekiyor.
Resimdeki ölçülerde kare borcamın altına yağlı kağıt koyun. Kağıdın üstünü ve kabın kenarlarını ayçiçek yağıyla (ben fındık yağı kullandım) fırça kullanarak incecik yağlayın.
Elmaları (tercihan sert starking veya tatlı golden elma) fotoğrafta görüldüğü gibi soyup kare kare doğrayın.
Cevizleri elinizle ufaltın, dövmeyin.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kaba kırın. (Yumurtalar oda sıcaklığında değilse ılık suyun içinde 5 dakika bekletin).
Yumurta ve toz şekeri şeker tamamen eriyip kabarana kadar mikser ile yüksek devirde çırpın. (En az 5 dakika).
Un, tuz, karbonat (kabartma tozu değil), tuz ve tarçını eleyin. Yumurtalı karışıma mikserle karıştırmaya devam ederek kaşık yardımıyla ekleyin. 2-3 dakika çırpın.
Doğranmış elma ve cevizi spatula ile hamura ekleyin. Borcama eşit şekilde yayın.
Borcamı fırının ızgara teli üzerinde orta rafa yerleştirin. 15 dakika boyunca fırının kapağını hiç açmayın. 15. dakikada tepsiyi fırından çıkarmadan ters yüz yapın. 10 dakika daha pişirin. Kürdan ile ortasına bakın. Hamur kürdana yapışmıyorsa fırından çıkarın.
Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder