3 iri elma
2 iri yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik un
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 fiske tuz
Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanması:
Öncelikle fırını turbo ayarında 180 C’ye ısıtmaya başlayın. Fırınınız
turbo değilse 190 C’ye ayarlayın. Fırının çok sıcak olması gerekiyor.
Resimdeki ölçülerde kare borcamın altına yağlı kağıt koyun. Kağıdın
üstünü ve kabın kenarlarını ayçiçek yağıyla (ben fındık yağı kullandım) fırça
kullanarak incecik yağlayın.
Elmaları (tercihan sert starking veya tatlı golden elma) fotoğrafta
görüldüğü gibi soyup kare kare doğrayın.
Cevizleri elinizle ufaltın, dövmeyin.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kaba kırın. (Yumurtalar oda
sıcaklığında değilse ılık suyun içinde 5 dakika bekletin).
Yumurta ve toz şekeri şeker tamamen eriyip kabarana kadar mikser ile
yüksek devirde çırpın. (En az 5 dakika).
Un, tuz, karbonat (kabartma tozu değil), tuz ve tarçını eleyin.
Yumurtalı karışıma mikserle karıştırmaya devam ederek kaşık yardımıyla ekleyin.
2-3 dakika çırpın.
Doğranmış elma ve cevizi spatula ile hamura ekleyin. Borcama eşit
şekilde yayın.
Borcamı fırının ızgara teli üzerinde orta rafa yerleştirin. 15 dakika
boyunca fırının kapağını hiç açmayın. 15. dakikada tepsiyi fırından çıkarmadan
ters yüz yapın. 10 dakika daha pişirin. Kürdan ile ortasına bakın. Hamur
kürdana yapışmıyorsa fırından çıkarın.
Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder